Soep van voorjaarsgroenten en bonen van Jamie

Dit recept is uit het boek ‘Jamie’s kookrevolutie’, een boek met lekkere simpele gerechten. Deze soep zit vol groenten, erg lekker. In plaats van verse spinazie gebruikte ik bevroren bladspinazie. Op het laatst wat Parmezaanse kaas erover is ook erg lekker.

Ingrediënten:
6-8 personen
2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
olijfolie
blik cannellinibonen van 400 g
200 g bloemkool
200 g broccoli
200 g spinazie
2 grote rijpe tomaten
2 blokjes kip- of groentebouillon
zeezout en zwarte peper
extra vergine olijfolie

Bereiding:
Schil de wortels en snijd ze grof. Snijd de selderij in stukjes. Pel en hak de uien. Schil de tenen knoflook en snijd in plakjes. Zet een grote pan op matig vuur en doe er 2 eetl. olijfolie in. Doe alle gehakte en gesneden groenten in de pan en roer alles met een houten lepel door elkaar. Leg het deksel scheef op de pan en laat de pan 12 minuten op het vuur staan, tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben en de uien goudbruin zijn. Laat intussen de bonen uitlekken. Breek de bloemkool en broccoli in roosjes. Hak de spinazie. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder eventuele steeltjes. Los de bouillon al roerend op in 1,8 liter kokend water en giet het vocht bij de groenten in de pan. Doe de cannellinibonen, bloemkool, broccoli en gesneden tomaten erbij. Roer de soep goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Doe de spinazie bij de soep, laat de soep nog 30 seconden koken en haal dan de pan van het vuur. Als je liever wat minder stukjes hebt, kun je de helft pureren. Breng de soep op smaak en sprenkel er in de kommen extra vergine olijfolie over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA