Kruidnoten appelcake

Dit recept heb ik bedacht als traktatie voor op werk ter gelegenheid van mijn verjaardag. Altijd leuk om iets in de sinterklaassfeer te doen, aangezien ik vlak voor Sinterklaas jarig ben. Ik maakte het samen met de carrot cake.

Ingrediënten:
225g bloem
3 theel. bakpoeder
125g zachte boter
1 theel. vanille-extract150g fijne kristalsuiker
2 eieren
1 1/4 dl melk
200 g kruidnootjes, fijngemalen in de foodprocessor en een handje extra
2 appels, in kleine blokjes

Bereiding:
Verwarm de oven tot 170 graden. Vet een cakeblik in met boter. Leg op de bodem een laag kruidnootjes. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote mengkom. Voeg de boter, vanille, suiker, eieren en melk toe en klop alles in 3-4 minuten glad. Meng ondertussen 3 eetl. van het kruidnootjeskruim door de blokjes appel. Schep 1/4 van het beslag in een andere kom en roer er het kruidnootjeskruim door. Meng de appel door het beslag zonder kruim. Er kan eventueel ook nog een appeltje door het kruidnootjesbeslag geroerd worden. Schep de helft van het gewone beslag in de kom en druk langs de rand rondom nog wat hele kruidnootjes. Schep er de rest van het beslag op en maak een brede geul waarin je het kruidnootjesbeslag doet. Strijk glad en bak ca. 1,5 uur in de oven.

traktatie-werk