Smoky borlotti bonen met chorizo

Dit recept is uit mijn geweldige kookboek uit Australie ‘Modern Australian food’ van Women’s Weekly. De bonen zijn zo klaar en heerlijk. Ik serveerde er toast, avocado en een eitje bij en we hadden een heerlijk ontbijt.

Ingredienten:
6 personen
1 grote rode ui, grof gehakt
1 chorizoworst, grof gehakt
1 grote rode (punt)paprika, grof gehakt
2 theel. gerookt paprikapoeder
800 g borlottibonen, uitgelekt en afgespoeld
800 g tomatenstukjes uit blik
2 eetl. grofgehakte peterselie

Bereiding:
Verwarm olie in een steelpan en bak de ui, chorizo en paprika. Roer tot de groenten zacht zijn. Voeg de paprikapoeder toe en bak even mee.
Voeg de bonen en tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten onafgedekt zacht pruttelen tot de saus is ingedikt. Breng op smaak en strooi er de peterselie overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA