Broodpudding

Ingrediënten
1 vers wit casinobrood
50 g boter
100 g sultana’s (rozijnen)
250 ml slagroom
250 ml volle melk
3 middelgrote eieren
75 g suiker
2 theelepels vanille-extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 7 dunne sneetjes van het brood en verwijder de korsten. Besmeer ze met boter, snijd elk sneetje in 4 driehoekjes en leg de helft ervan op de bodem van een beboterde ovenvaste schaal met een inhoud van 1½ liter en een opstaande rand van ca. 6 cm. Strooi de sultana’s erover en leg er dakpansgewijs de resterende driehoekjes brood op, met de beboterde kant naar boven. Meng de room met de melk, de eieren, 50 gram van de suiker en het vanille-extract. Schenk over het brood en laat 5 minuten intrekken. Strooi er dan de resterende suiker over. Zet de schaal in een braadslee en schenk daar zoveel kokend water in dat het tot halverwege de schaal staat. Zet ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en goudbruin en de pudding vast is. Haal de schaal uit de braadslee en geef er desgewenst wat extra slagroom bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA