Indisch – Bubuh injin (zwarte rijstpudding)

Dit recept komt één van mijn nieuwste boeken ‘Zoete verleidingen’ van Lonny Gerungan. Ik ben de laatste tijd helemaal into de Indische hapjes en toen ik dit boek zag in de outlet van bol.com moest ik het hebben, samen et o.a. de hartige hapjes, ook van Lonny. Zwarte rijstpudding wilde ik al een tijdje maken, maar ik kon de zwarte kleefrijst maar niet vinden. Eindelijk heb ik het in de vriezer gevonden bij Oriental, dus kon ik het maken. Het was lekker, maar de rijst heeft wel een uitgesproken smaakje waar je van moet houden.

Ingrediënten:
4 personen
100 g zwarte kleefrijst
1 1/2 liter water
5 pandanbladeren
100 g palmsuiker
zout
4 dl dikke kokosmelk

Bereiding:
Was de rijst goed in ruim water en laat uitlekken. Breng de rijst in een grote pan met het water en de pandanbladeren aan de kook en laat hem met het deksel op de pan 45 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Laat de palmsuiker in 1/2 dl water op laag vuur smelten en roer door de rijst. Laat deze tot een dikke brij koken. Voeg zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en laat de rijstbrij afkoelen. Haal de pandanbladeren eruit en gooi ze weg. Serveer de bubuh op kamertemperatuur en doe er een scheut kokosmelk in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA