Salade Nicoise (Franse goed gevulde tonijnsalade)

Dit recept is altijd lekker. Je kan het aanpassen aan je eigen smaak en toevoegen wat je lekker vindt. Wat sowieso altijd in een salade Niçoise zit, is aardappel, sperzieboontjes, tomaten, olijven, tonijn en ei. De salade lijkt op Danjo’s luxe aardappelsalade, maar bij de salade Niçoise liggen alle ingredienten mooi op hun eigen plekje op de schaal.

Ingrediënten:
4 personen, als zomers hoofdgerecht, voor meer als picknickgerecht
500 g kruimige aardappelen, geschild
200 g sperziebonen, afgehaald en beetgaar gekookt
rode uien
250 g lekkere tomaten, in stukjes
1/2 komkommer in stukjes
handvol zwarte olijven
4 hardgekookte eieren
2 blokjes tonijn in olie
rode wijnazijn
plantaardige olie
zout en peper

Bereiding:
Kook de aardappelen in iets kleinere stukken gaar in gezouten water. Snij de rode ui fijn en doe samen met een scheutje rode wijnazijn en zout in een kommetje en zet even weg. Maak een gewone vinaigrette. Giet de aardappelen af, snijd ze in kleinere stukken en schep ze nog warm door de helft van de vinaigrette. Schep de aardappelen in het midden van een schaal. Schep in een kom de sperziebonen, komkommer en tomaatjes met de helft van de resterende vinaigrette om en schep om de aardappelen heen. Leg de tonijn op de aardappelen en doe er de rode ui overheen. Doe er de olijven overheen en besprenkel met de resterende vinaigrette. Snijd de eieren in partjes en leg ze op de sperziebonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA