Kipfilet met tuinkruidenvulling

Dit recept is uit het boek ‘Eten met familie en vrienden’ van Sarah Raven. Ik heb het gemaakt voor een picknick.

Ingrediënten:
6 personen
6 kipfilets
150 g gemengde slablaadjes en tuinkruiden, ik gebruikte rucola, tuinkers en kropsla
30 g verse dragon
2 tenen knoflook fijgesneden
350 g verse roomkaasraspsel van 1 citroen
zout en zwarte peper
200 ml groente- of kippenbouillon

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd met een scherp mes de kipfilets horizontaal in op het dikste gedeelte, maar snij niet helemaal door. Klap ze open en sla ze tussen plasticfolie plat tot ze 2 cm dik zijn. Doe de slablaadjes, driekwart van de dragon, de knoflook, roomkaas, citroenraspsel en wat zout en peper in de keukenmachine en vermeng alle ingrediënten. Het kan ook door elkaar geroerd worden in een kom.
Bestrijk de open geklapte kipfilets met het kruidenmengsel en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een braadslee en schenk de bouillon tot 3/4 van de kipfilets. Zet in de oven en laat in 30 minuten gaar worden. Serveer je ze warm, schep ze dan op een schaal en hou warm. Voeg de resterende dragon en bouillon toe aan de braadslee, verwarm dit 5 minuten op laag vuur en schraap de aanzetsels los. Schenk de jus over de kip en serveer. Voor een picknick laat je de kipfilets volledig afkoelen en door en door koud worden in de koelkast. Ik heb ze daarna in plakken gesneden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA