Pappardelle met broccoli-pestosaus

Deze pasta kan je op zichzelf eten, maar ik heb er een stukje gebakken zalm bij gedaan. Dit is zo’n voorbeeld van een pasta waarbij je de groenten “verstopt” en de kids ongemerkt groenten binnen krijgen, mochten ze zich daar tegen verzetten. Bij ons is de pasta inderdaad door de kinderselectie gekomen.

Ingrediënten:
4 personen
300 gram pappardelle
1 stronk broccoli
3 eetl. pesto
handvol geraspte Parmezaanse kaaszout en peper

Bereiding:
Kook in ruim gezouten water de pappardelle gaar. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en kook in een andere pan gaar. Giet de broccoli af en bewaar wat van het kookvocht. Pureer de broccoli met een staafmixer samen met de pesto en meng er kookvocht doorheen zodat het een smeuïge saus wordt. Schep er de gekookte pasta doorheen, breng op smaak met zout en peper en strooi er de Parmezaanse kaas overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA