Gegrilde kip met geroosterde aardappeltjes, pastinaak en radijsjes en gepofte knoflook

Dit is een variant op het recept van de gewone gegrilde kip. Omdat ik al los tenen knoflook laat poffen, heb ik de kip zelf niet met knoflook ingesmeerd. Ik hou altijd van die gerechten waarbij alles in één schaal in de oven wordt bereid. Heerlijk die aardappeltjes in de jus van de kip. Lekker met zelfgemaakte appelmoes en eventueel een salade.

Ingrediënten:
1 scharrelkip van 1,5 kg
olijfolie
sherry
3 pastinaken
bosje radijsjes
bol knoflook
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kip af en droog goed af. Doe de kip in een grote braadslee en kruid met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en een scheutje sherry en zet de kip afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kwarten en was de radijsjes en ontdoe ze van het loof. Maak de tenen knoflook los van de bol. Doe alle groenten na een half uur bij de kip en doe er nog een scheutje olijfolie overheen met zout en peper. Haal de aluminiumfolie eraf en laat nog een uur in de oven verder garen. Zet de oventemperatuur 15 minuten voor de eindtijd op 220 graden voor een extra lekker bruin korstje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA