Geroosterde aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn

Dit is altijd een makkelijk en lekker bijgerecht. Wij zijn ook allemaal dol op de gepofte tenen knoflook. De knoflookpuree uit de teentjes is lekker om over de aardappeltjes heen te smeren of over kip of vlees.

Ingrediënten:
4 personen
1500 g vastkokende aardappelen, gewassen en in blokjes gesneden
olijfolie
2 takjes rozemarijnnaaldjes
8 knoflooktenen of meer, in de schil
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappelblokjes in een braadslede waar ze in een enkele laag in passen. Besprenkel met olijfolie, de rozemarijn en de knoflooktenen en bestrooi met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet 40 minuten in de oven. Roer om en zet de oven nog 20 minuten op 220 voor een extra lekker krokant korstje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA