Runderstroganoff van Jamie

Dit recept is uit ‘Jamie in 15 minuten’. Ik heb in plaats van brandy of cognac wodka gebruikt, omdat dat geen uitgesproken smaak heeft.

Ingrediënten:
4 personen
Rijst:
300 g Basmatirijst
1/2 bosje verse tijm
200 g bladspinazie
Zuur:
2 kleine rode uien
1 handvol augurken
1 bosje bladpeterselie
Stroganoff:
300 g gemengde paddestoelen
olijfolie
3 tenen knoflook
2 entrecotes 200 gram per stuk (zonder vetrandje)
1 volle theelepel (zoet)paprika
1 citroen
1 scheutje brandy- of congac
4 volle eetlepels yoghurt
1 scheutje halfvolle melk

Bereiding:
Doe de rijst in kokend water samen met de tijm en een snuf peper en zout. Roer dit af en toe. Pel de uien, en snijd ze samen met de augurken in dunne plakjes. Doe deze in een kom. Snijd de steeltjes en de blaadjes van de peterselie fijn. Doe ze samen met een scheutje azijn van de augurken in de kom en werk ze goed door elkaar.
Scheur of snijd de paddestoelen, doe ze met 2 eetlepels olie in de koekenpan, knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij, schep er twee derde van het peterseliezuur bij en roer regelmatig.
Snijd de entrecotes in ongeveer 1 cm dikke plakjes en meng ze met peper, zout, paprikapoeder en de fijngeraspte citroenschil.
Schep de paddestoelen op een bord, leg de plakjes vlees met 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak deze tot ze lichtbruin zijn.
Doe de spinazie in de pan met rijst en leg de deksel terug. Schenk de alcohol bij het vlees en flambeer het voorzichtig.Voeg de paddestoelen samen met de yoghurt en de melk toe aan het vlees en laat dit aan de kook komen.
Schep de geslonken spinazie op een schaal en breng op smaak. Schep er de rijst op en daarop de stroganoff. Knijp het zuur uit en strooi dat er tot slot overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA