Weekmenu week 18

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaandag Pasta Racciatore/Ratjetoe (een zelfbedachte combinatie van lekkere ingrediënten)
Maandag is bij ons een hectisch avondje, omdat Phaedra en Emilia naar zwemles moeten. Soms maak ik daarom de zondag alvast iets, maar Danjo is ook niet te beroerd om simpele gerechten in elkaar te draaien, zoals dit gerecht. Je kan er eigenlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.

Dinsdag Heekfilet met chorizo, krieltjes en sperzieboontjes
Weer vis, soms komt dat zo uit. Dit recept is van Ainsley Harriott, uit het kookboek Snel en simpel, koken met 5 ingrediënten. Ik smokkel er soms wel een extra ingrediënt bij als dat me lekker lijkt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Kindertapas en Kipsalade met mango
Vandaag gaan we high tea-en met mijn ouders en omdat het best uitgebreid is en we dat om 15.00u doen, verwacht ik niet dat we ’s avonds al flinke honger hebben en heb ik daarom iets lichts ingepland.
Voor de meisjes maak ik wel vaker kindertapas als ik snel iets klaar wil hebben of wij zelf iets anders of later eten. Ze vinden het leuk en lekker om allemaal kleine hapjes te eten en ik vul het altijd aan met rauwkost, waardoor ik het toch wel verantwoord vind. Meestal bestaat de kindertapas uit blokjes kaas/brie/mozzarella, worst zoals salami/chorizo/gekookte worst, olijfjes, komkommer, tomaatjes, worteltjes, paprika en een gebakken of gekookt ei.

Donderdag buiten de deur
Omdat het vandaag Koningsdag was, zijn we de hele dag op pad geweest in Leiden. Uiteindelijk zijn we samen met vrienden bij de Mac beland, voor de kids 🙂

Vrijdag buiten de deur
Vandaag gingen we met zijn vijfjes minigolfen bij Parkhaven bij de Euromast in Rotterdam. Aansluitend hebben we onbeperkt pannenkoeken gegeten, maar die waren zo dik dat Danjo en ik er nog maar net één op hebben gekregen.

Zaterdag BBQ; twee van mijn moeders’s BBQ specials
Saté marinade van mam en Mosterdspeklapjes
Met dit lekkere weer kreeg ik meteen zin om te bbq-en. Ik heb sinds vorig jaar een Weber, maar het indirect bbq-en moet ik nog meester worden. Dus ik gooi gewoon simpel vlees op de directe hitte en hoop dat het vuurtje lekker gaat, maar ook niet al te snel. Al met al voelt de deksel als een uitkomst om het vuur te temperen, want voorheen stond ik er altijd met een waterspuit bij als de vlammen te hoog werden. Ja ja, mijn manier van bbq-en verdient niet de schoonheidsprijs. Deze keer had ik zin om bbq specials van mijn moeder te maken en het aan te vullen met worstjes, met provencaalse kruiden en knoflook gemarineerde kippendijen en geroosterde courgette. Vraag me niet waarom, want uiteindelijk had ik vlees voor een weeshuis. Gelukkig kan ik mijn ouders er altijd blij mee maken. BIj de BBQ hadden we een lekker drankje Tinto Verano.
Sinds een vakantie zijn Phaedra en Emilia dol op Ingepakte bananen van de BBQ, dus dat was het slotfestijn van onze bbq.

Zondag Gegrilde kip van mam met rijst en tomatensalade
Een all time familie favoriet, toen ik een kind was van mij en nu van mijn kindjes (en man).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA