Broodje vis van Annabel Langbein

Dit recept is uit het boek ‘Food en fun’ van Annabel Langbein. Een boek met lekkere zomerse recepten voor buiten. Het is een makkelijk recept. Helaas was de batterij van mijn camera leeg en heb ik geen foto gemaakt.

Ingrediënten:
6-8 stuks
4 witvisfilets
2 eetl. olijfolie
fijn geraspte schil van 1 citroen
1 eetl. fijngehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
Tartaarsaus
230 g mayonaise (eventueel zelfgemaakt)
1 eetl. fijngehakte augurken
1 theel. fijngehakte kappertjes
1 lente-ui, fijngehakt
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Voor erbij
6-8 bolletjes of miniciabatta’s
tomaten, komkommer en/of plakjes radijs
fijngeschaafde rode- en wittekool of slabladeren

Bereiding:
Roer voor de tartaarsaus alle ingredienten door elkaar.
Roer voor de vis de olie, citroenrasp, peterselie en wat zout en peper in een diep bord of een schaal door elkaar en wentel de visfilets erdoor. Zet de barbeque of grill aan. Rooster de visfilets en keer ze eenmaal, tot ze net gaar zijn (2-3 minuten per kant).
Snijd de bolletjes of ciabatta’s open (laat de helften aan één kant aan elkaar vastzitten). Bestrijk de snijvlakken met tartaarsaus en maak lagen tomaat, komkommer, radijs, kool of sla, wat je lekker vindt. Verdeel de vis over de broodjes, schep er nog wat saus op en serveer meteen.