Antipasti confit met feta, paprika, knoflook, olijven en tomaat

Dit recept is uit het boek ‘Simple pleasures’ van Annabel Langbein. Ik heb het gemaakt om als cadeautje te geven aan vrienden bij wie we gingen eten. Ik had nog een beetje over dat we zelf op geroosterde boterhammen hebben gegeten en het was erg lekker.

Ingrediënten:
voor ca. 1 liter
400 g romige feta
1 gele en rode paprika
1 bol knoflook, in losse tenen, gepeld
12 kerstomaatjes
200 g kalamataolijven
125 ml olijfolie
1 theel. gedroogde oregano
schil van 1 citroen, geraspt
zout en zwarte peper

Bereiding:
Verhit de oven tot 130 graden. Snij de feta in blokjes van 2-3 cm. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in stukjes van 3 cm. Spreid de feta, paprika, tenen knoflook, tomaatjes en olijven in een enkele laag in een braadslee. Maak de olie aan met de oregano, citroenschil en een snufje peper en zout en sprenkel over de feta en groenten. Zet de schaal ongeveer 2 uur in de oven.
Laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen en zet het op tafel, of schep in potten en schenk er een laagje olie op en zet in de koelkast. Gekoeld zijn de groenten een paar weken houdbaar. Laat voor het serveren uitlekken en bewaar de olie voor in de keuken of bij salades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA