Italiaanse rijstsoep

Dit recept is van Bill Granger, uit het boek ‘Bill’s Italian basics’. Het is makkelijk voor doordeweeks.

Ingrediënten:
4 personen
30 g boter
1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
250 g arboriorijst
11/4 liter kippenbouillon
400 g verse of diepvriesdoperwten
een handvol muntblaadjes, grof gesnipperd
80 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
2 bollen mozzarella van 125 g, uitgelekt, in stukken gescheurd
extra vergine olijfolie, voor erbij
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verhit de boter en de olie op halfhoog tot laag vuur en bak de ui in circa 8 minuten glazig. Voeg de knoflook toe, smoor nog 1 minuut en roer de rijst erdoor, gevolgd door de bouillon.
Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook en laat de rijst 18 minuten zachtjes pruttelen tot hij net gaar is. Roer de doperwten door de rijstsoep en laat hem nog 5 minuten zachtjes koken tot de rijst botergaar is en de doperwten gaar zijn.
Neem de pan van het vuur, roer de munt en de helft van de Parmezaan door de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden of kommen en doe er een paar stukken mozzarella in. Strooi er de overgebleven Parmezaan over en besprenkel met de olijfolie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA