Weekmenu week 2

Maandag Koolsoep van mijn Spaanse oma
Vandaag wilde ik eigenlijk iets anders eten, maar omdat ik toch nog koolsoep had die we nog niet eens hadden gegeten, besloten we dat als maaltijdsoep te eten. Iets aan de weinige kant, dus we aten er nog wat brood met Franse kaasjes bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gekookte aardappeltjes, worstjes en bloemkool met kaassaus
Vandaag even tijd voor gewoon aardappelen, vlees en groenten, ook omdat ik laat thuis ben en Danjo de voorbereidingen treft en het al druk genoeg heeft op zijn enige doordeweekse vrije dag.

Woensdag Bami
Vandaag lekker bami, één van onze familieklassiekers en ook een familiefavoriet. Lekker met witte rijst, tafelzuur en sambal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Soto ayam
Vandaag een receptje van mijn moeder voor soto ayam, de welbekende Indische kippensoep die je vaak bij toko’s kunt eten. In de toko’s evenaart de smaak alleen nooit de smaak van mijn moeders recept. Wat het voor mij speciaal maakt, is dat je een stengel sereh (citroengras) mee laat koken met de kippenbouillon. Soto ayam is eigenlijk een kippenbouillon met stukjes kip die je over verschillende ingredienten heen schept, zoals rijst, aardappel, prei, mihoen, ei en selderij. Gebakken uitjes eroverheen en heerlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij de Meatcave in Leiden
Vandaag zijn Danjo en ik met Cindy en Lex uit eten geweest bij de Meatcave in Leiden waar ik een blog over heb geschreven.


Zaterdag Tagliatelle, tartaartjes en worteltjes met champignons en room
Vandaag at ik alleen met de kids en probeerde ik weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Deze keer maakte ik worteltjes volgens de boswachtersvrouw, een lekker bijgerechtje met wortel, champignons en room. Zelfs de meiden konden het waarderen, terwijl ze niet dol op gekookte worteltjes zijn. Erbij had ik tartaartjes en tagliatelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Thaise rode curry met garnalen en komkommersalade
Vandaag een rode curry met garnalen uit het kookboek Jamie in 30 minuten. Het toetje van papaya met banaan dat erbij stond heb ik even overgeslagen. De curry vonden Danjo en ik erg geslaagd, maar de kids kunnen kokosmelk nog steeds niet waarderen.