Weekmenu week 8

Maandag Stamppot zuurkool met appel en rookworst
Vandaag muzieklesdag, dus dat vraagt om een makkelijke maaltijd en dat is vaak een stamppot, zo ook deze week en dat werd een stamppotje zuurkool. Ik had alleen geen spekjes in huis en ik miste toch wat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Uit eten bij Ron Bistrobar Indonesia
Vandaag ging ik uit eten met mijn zwangere culivriendin Manja. We gingen naar Ron Bistrobar Indonesia in Haarlem. De kaart kwam overeen met die van Ron Gastrobar Indonesia, waar ik eerder al een blog over heb geschreven. Manja en ik besloten voor de gemengde rijsttafel te gaan en die was erg lekker met afwisselend vlees, groente en vis gerechten. De porties zijn wel wat aan de kleine kant en de prijs is ook vrij hoog voor “gewoon” toko-food. De street snacks en kleine gerechten zijn wel wat specialer en het dessert ook. Manja ging voor het pandan puddinkje met kokosijs en ik nam kue dadar, een groen pannenkoekje met kokosvulling met gula djawa, altijd een favoriet zoet snackje van mij. Het was sowieso een gezellig avondje.

Woensdag Zalm met tagliatelle en groenten uit de oven
Vandaag een makkelijke maaltijd want ik at met de kids al wat vroeger omdat de meiden naar turnen moesten. Danjo had trek in een knolletje, dus ik roosterde blokjes koolraap in de oven met knoflookolie, zout en peper, erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Bij de Mac
Vandaag verrasten we de kids bij het begin van de vakantie met een hotelovernachting in de buurt van de Efteling. Op weg ernaartoe aten we als extra verrassing bij de Mac.

Mac

Vrijdag Bij de Griek
Vandaag aten we na een dagje Efteling bij de Griek. We maakten het niet te laat, omdat we allemaal moe waren en Ferran zelfs in slaap viel.

Zaterdag Sushi
Vandaag aten we bij mijn ouders en bestelen we sushi bij Shabu to go. We hadden twee gemengde boxen en dat was smullen. Ook de kids beginnen de sushi’s steeds meer te waarderen.

Zondag Gratin, tartaar en witlofsalade met appel
Vandaag aten we weer even normaal, na de afgelopen dagen. We haalden gratin van aardappel, knolselderij en pastinaak uit de vriezer en aten dat met een tartaartje en witlofsalade met appel, lekker en simpel.