Een moment van stilte..

Een moment van stilte op mijn site, een moment van stilte voor mijn moedertje… Want mijn moeder is drie weken geleden overleden. Mijn lieve moeder, naast mijn steun en toeverlaat ook mijn culinaire bron en vraagbaak. Ze was al langere tijd ziek, maar alsnog is het ineens heel snel gegaan.

Om haar te eren schrijf ik deze blog omdat ik de afgelopen jaren veel van haar recepten heb gepubliceerd die vaak ook weer van haar moeder kwamen.

Haar ontbijtrecepten op mijn site zijn roerei met ui en tomaat dat wij bijna elke week bij onze zondagse brunch eten en uitsmijter rosbief, lekker met augurk, een touch van mijn moeder.

Qua soepjes is de kippensoep bij ons thuis favoriet en ook de bruine bonensoep en simpele broccolisoep, die je overigens met verschillende soorten groenten kan maken, zijn ook echte klassiekers van mijn moeder.

Verder heb ik uiteraard veel Indische recepten op mijn site staan waarbij je alleen hoeft te zoeken met de zoekterm “Indisch” of “mam” om ze te zien te krijgen. Een paar recepten zijn sajoer lodeh, frikadel en babi ketjap.
Daarnaast heb ik ook veel recepten van mijn Spaanse oma erop staan die mijn moeder ook graag maakte en waardoor ik het ook vaak op het menu zet, zoals albondigas, kip in witte wijnsaus en tortilla.

Een greep uit andere populaire recepten van mijn moeder op mijn site zijn kabeljauw met venkel en creme fraiche uit de oven en geflambeerde bananen.

Bedankt voor jouw liefde voor koken mam, ik zal nog vaak aan je denken als ik in de potten en pannen roer en dingen aan het bakken ben. Ik heb de laatste jaren graag voor je gekookt en gebakken en je vond bijna alles lekker wat ik maakte. Ik ben blij met al je kookschriftjes zodat ik jouw signature dishes kan blijven maken en hopelijk weer kan doorgeven aan de volgende generatie. ❤

 

 

 

Een gedachte over “Een moment van stilte..

Plaats een reactie