Weekmenu week 40

Maandag Stamppot andijvie met speklapjes
Vandaag een makkelijk avondje met Hollandse pot. Valt altijd in de smaak bij de kids, lekker met een speklapje erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Spitskool met gehakt en rijst
Vanavond wederom een makkelijk gerecht voor doordeweeks. Roergebakken spitskool met gehakt. Hiervoor bak je eenvoudig ui en knoflook in wat olie, gehakt erbij, fijngesneden spitskool erbij en roerbakken maar. Erg lekker met rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Lasagne met pompoen, spinazie en blauwe kaas
Vandaag maakte ik een recept uit het leuke boekje van Yvette van Boven ‘Nog meer uit van Bovens oven’. Ik stond van te voren te trappelen om deze heerlijke lasagne te eten en het viel niet tegen. Ik vind de combi van de zoete pompoen met het zoute van de blauwe aderkaas heerlijk. Omdat ik later at dan de rest, heb ik er helaas geen foto van gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Pizza’s
Vandaag aten we zelfgemaakte pizza’s, maar omdat ik later thuis was dan ik had gedacht kocht ik kant en klaar deeg. Ik nam deeg van tante Fanny voor flammkuchen, maar dat was niet zo’n goed idee, want de topping was te zwaar voor het deeg en daardoor werd het deeg niet gaar. Wederom hebben we geen foto gemaakt, omdat het niet echt smakelijk was. De topping was op zich wel lekker, we hadden er één met courgette en mozzarella en één met tomatensaus, rauwe ham en mozzarella.

Vrijdag Kikkererwten met chorizo en kabeljauw
Vandaag aten we weer een receptje van Yvette van Boven deze keer uit ‘Uit de oven van van Boven’. Een makkelijk recept met kikkererwten en, chorizo, paprika en bovenop kabeljauw. Voor wat extra vitamientjes had ik er wat broccoli bij gemaakt.
Kikkererwten

Zaterdag Etentje met de ouders
Vandaag aten onze ouders bij ons en hadden we een lekker dineetje voorbereid. Emilia had een lekker vlechtbrood gemaakt. Ik maakte een eerder succesrecept als voorgerecht; bladerdeeg met portobello en pesto. Daarna had ik picanha gemaakt, met zelfgemaakte frietjes met rozemarijnzout, gekaramelliseerde witlof en blauwe aderkaassaus. Als toetje maakten Danjo en Phaedra een lekkere crumble, met appel, peer en bramen met een lekkere amandelcrumble er bovenop met vanillevla. Wederom niet van alles foto’s, we waren deze week niet zo van het vastleggen.

Zondag Bij de ouders van Danjo
Vandaag aten we bij de ouders van Danjo en had de moeder van Danjo goulash gemaakt met sperzieboontjes.