Kabeljauw uit de oven met crème-fraîche en venkel van mam

Dit recept is een klassieker van mijn moeder en zij heeft het weer van een vriendin van haar. Ze heeft het iets aangepast en ik ben er dol op. Zoals altijd is het fijn dat het ook nog eens een heel makkelijk recept is. Wij eten er vaak puree bij, maar gebakken krieltjes zijn ook erg lekker.

Ingrediënten:
4 personen
600 g kabeljauwfilet
1-2 venkelknollen, in dunne plakken
1 teentje knoflook
olijfolie
4 eetl. crème-fraîche
zout en peper
citroensap

Bereiding:
Spoel de kabeljauw af en dep hem droog. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met peper en zout. Leg de kabeljauw in een ovenschaal waar hij net in past. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de venkel en uitgeperst teentje knoflook op laag vuur, totdat de venkel zacht is. Doe er de crème-fraîche bij. De saus kan best dik zijn, maar in de oven wordt het vanzelf vloeibaarder. Breng de saus op smaak en schenk over de kabeljauw. Zet 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe dik je kabeljauw is. Bestrooi eventueel met wat achtergehouden venkeltopjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA