Geroosterde worteltjes met honing en komijn

Ik hou altijd meer van worteltjes die niet gewoon worden gekookt in water. Met dit recept op de barbecue houden ze ook mooi hun smaak.

Ingrediënten:
8 personen
500 g bospeentjes
1 sinaasappel
3 eetl. honing
50 ml olijfolie
1 eetl. komijnzaadjes
1 bosje koriander

Bereiding:
Schraap de worteltjes met een scherp mesje schoon en leg ze even in een bakje met water, Laat het uiteinde aan de worteltjes zitten. Pers de sinaasappel uit en rasp de schil.
Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes gloeien. Maak een marinade van de honing, olijfolie, sinaasappelrasp en het sap. Bestrijk de worteltjes met de marinade en leg ze op de barbecue. Keer ze om de 5 minuten en bestrijk ze opnieuw met de marinade.
Rooster de worteltjes in 15 minuten of tot ze gaar zijn en goudbruin. Giet er voor het serveren nog wat marinade overheen en bestrooi het geheel met komijnzaadjes en fijngesneden koriander.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA