Taco’s met varkensvlees, pittige zwarte bonen en avocadosalade van Jamie

Dit recept is uit het boek ‘Jamie in 15 minuten’, hoewel ik er nooit zo snel over doet, maar daar ga ik ook maar niet meer vanuit. Ik vond 2 taco’s per persoon wat aan de weinige kant, hoewel ik niet eens een grote eter ben.

Ingrediënten
Vlees
350 gram speklappen, in stukjes van 1 cm
1 theel. venkelzaad
1 theel. gerookt paprikapoeder
Bonen
olijfolie
flinke snuf komijnzaad
3 lente-uitjes, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik van 400g zwarte bonen
Salade
1 verse rood of groen pepertje, fijngehakt
2 little gem kropjes, in reepjes
flinke handvol verse koriander, fijngehakt
1 rijpe avocado, in blokjes
1 grote rijpe tomaat, in blokjes
1 appel, in reepjes
sojasaus
1 eetl. extra vierge olijfolie
1 limoen
Voor erbij
8 tacoschelpen
yoghurt en chilisaus

Bereiding:
Bak de speklappen met het venkelzaad, paprikapoeder en peper en zout in een droge pan aan en roer regelmatig. Bak intussen in een andere pan het komijnzaad net 1 eetl. olie. Doe er de lente-uitjes en knoflook bij en voeg dan de bonen met vocht toe toe en laat dit op laag vuur even pruttelen. Meng het pepertje, de little gem, het grootste deel van de koriander, avocado, tomaat en appel door elkaar. Doe hier de sojasaus, olijfolie en limoensap bij en roer nog eens goed door. Doe een scheut chilisaus in een kommetje yoghurt en roer lichtjes. Prak de bonen met een vork tot je een bijna glad mengsel hebt en voeg zout en peper toe. Giet het vet uit de pan met vlees af en zet meteen op tafel met de tacoschelpen en de andere elementen ernaast. Bestrooi alles met de resterende koriander.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA