Shortbread met bruine suiker

Dit recept is uit het boek ‘Bill’s basics’ van Bill Granger.

Ingrediënten:
250 g boter
120 g bruine basterdsuiker
een snuf zeezout
1 theel. vanille-extract
220 gram bloem
70 g maizena
50 g gemalen amandelen
ruwe rietsuiker, om te bestrooien

Bereiding:
Klop in een mengkom de boter met de suiker en zout tot een bleke luchtige massa. Voeg de vanille toe en klop alles weer glad. Roer er geleidelijk de bloem, maizena en amandelen door tot het deeg goed is vermengd.
Verdeel het deeg in tweeën en rol elke helft tussen twee vellen bakpapier tot een 7 mm dikke cirkel. Leg beide cirkels op een bakplaat en zet 10 minuten koel weg.
Verwarm de oven op 160 graden. Haal het deeg uit de koelkast, haal de bovenste vellen bakpapier eraf, plooi de deegrand tussen duim en wijsvinger zodat er een gegolfde rand ontstaat. Bestrooi met rietsuiker en bak 25-30 minuten in de oven lichtbruin. Snijd de koeken nog warm in punten en leg op een taartrooster om helemaal af te laten koelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA