Polentamuffins gevuld met in champagne gemarineerde zalm en pompoen pickles van Yvette van Boven

Dit recept is uit het boek ‘Home made’ van Yvette van Boven. Ik heb het als hapje gemaakt voor onze kookclub en het is een heel makkelijk maar ook heel speciaal recept. Het recept voor de pompoen pickles staat in hetzelfde boek.

Ingrediënten:
voor 24 minimuffins
100 g zelfrijzend bakmeel
2 eetl. maizena
1/2 theel. bakpoeder
80 g polenta
1 1/2 eetl. suiker
175 ml melk
1 ei
25 g gesmolten boter
250 g mooie rauwe zalm
1 glas champagne of prosecco
ca 6 eetl. pompoen pickles
een minimuffinbakvorm

Bereiding:
Leg de zalm in een schaaltje en overgiet met de champagne, bestrooi met peper en zout. Dek af met folie en laat in de koelkast staan tot gebruik.
Meng alles voor de muffins snel tot een beslag, er mogen klontjes in zitten.
Vet de muffinvormen in met bakspray of olie en bak de polentamuffins in een voorverwarmde oven op 180 graden in 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
Snijd de zalm in dunne plakjes. Snijd de polentamuffins van boven diep in, leg er een plakje zalm en wat pompoen pickles in en serveer ze direct.

img_2607-2