Weekmenu week 10

Maandag Aardappelen vlees en groenten
Ik weet dus niet meer wat we deze dag hebben gegeten. Maandag doe ik meestal makkelijk, dus ik denk aardappelen vlees en groenten.

Dinsdag Uit eten bij Just Meet
Vandaag ging ik uit eten met Manja, collega en (culi)vriendin. We gingen uit werk eten bij Just Meet in Leiden waar ik al eerder een blog over heb geschreven.
We begonnen met een lekkere en grote gin tonic met een zuurdesembroodje met kruidencrème en olijfolie. Daarna namen we een entrecote. We hadden gereserveerd via Iens of The Fork tegenwoordig, en dan kreeg je 50 % korting, super gunstig. Al met al viel het vlees ons toch wat tegen. Niet heel rood en mals. We sloten af met een exotische panna cotta en chocoladetaartje en konden toen geen pap meer zeggen. Het blijft een mooie zaak met fijne bediening.

Woensdag Frisse komkommersalade met worstjes, pita’s en hummus
Vandaag maakte ik dit gerecht van een Lidl kaartje, erg lekker en makkelijk. De hummus maakte ik lekker zelf. De koolsalade was heerlijk fris door de komkommer en yoghurt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Tagliatelle met zalm en geroosterde groenten
Dit is altijd een favo van de kids, pasta met zalm en geroosterde aubergine, courgette en tomaten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Proeflokaal Bregje
Vandaag gingen we met onze vrienden Kim en Jamie bowlen een aansluitend een hapje eten bij Proeflokaal Bregje waar ik ook al eerder een blog over heb geschreven. Toen was ik er niet zo weg van, maar deze keer was het top. Ik begon met een vis trio, met gerookte paling, een garnalenkroketje en gerookte zalm. Daarna had ik de geconfijte eendenborst, supermals en lekker met een stoofpeertje, sinaasappelsaus en apart friet en salade. Toe had ik een lavacakeje met ijs, ook erg lekker. We waren allemaal enthousiast en zullen hier zeker vaker heen gaan, want voor de prijs hoef je het niet te laten met in het weekend een driegangenmenu voor €16,50.

Zaterdag Lasagne met courgette, paprika en artsisjokken met verse kerstomaatjessaus
Vandaag maakte ik een lasagne van Rachel Khoo. Het moesten eigenlijk rolletjes worden, maar om wat tijd te besparen heb ik er een gewone lasagne van gemaakt. Ik had alleen spijt dat ik er geroosterde paprika uit een pot voor had gebruikt, want met de artisjokken uit een pot werd dat vrij zuur. Erbij hadden we een frisse salade met mozzarella, paprika en komkommer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Indisch
Vandaag maakte ik weer eens Indisch. Het is altijd fijn als ik van een vorige keer nog een gerecht in de vriezer en ik daar wat dan bij maak. Deze keer had ik nog sajoer lodeh (groenten in kokosbouillon) in de vriezer en maakte ik er sambal goreng ei (ei in licht pittige kokossaus) frikadel (gehaktbrood) en een nieuw gerecht sambal goreng babi bij, varkensvlees gebakken in een bamboe met ui, knoflook, sambal, gember en sjalotjes, afgemaakt met bouillon en ketjap.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA