Weekmenu week 18

Maandag t/m vrijdag Midweekje weg
Van maandag t/m vrijdag zijn we een midweekje weggeweest en daarover heb ik apart een blog geschreven.

Zaterdag BBQ, gemarineerde zalm, groene asperges met kruidenmayo, mais en gepofte aardappelen
Na een midweekje weg met minder weer, was het vandaag stralend weer! Ik kreeg meteen bbq kriebels en aangezien ik nog zalm in de vriezer had liggen heb ik die weer klaargemaakt zoals ik dat eerder al heb gedaan, gemarineerd met knoflook, dille, bieslook en limoensap. Verder grilde ik groene asperges en voor ons maisliefhebbertje Ferran uiteraard maiskolfjes. Een gepoft aardappeltje erbij en we waren weer blij om thuis te zijn.

Zondag Indisch
Ik had weer eens zin om Indisch te koken en normaal doe ik dat voor een verjaardag of etentje, maar als je voor een gewone dag kookt en de hoeveelheden niet zo groot zijn is het zo gebeurd. Ik had alles al in de ochtend gemaakt, dus ik hoefde ’s avonds alleen nog maar rijst te koken. Ik maakte sambal goreng ei (ei in pittige kokossaus), babi ketjap (varkensvlees in ketjapsaus), orak arek (koolgerecht met ei), sajoer lodeh (groenten in kokosbouillon) en frikadel (Indisch gehaktbrood). Erbij hadden we natuurlijk witte rijst en kroepoekjes.