Weekmenu week 39

Maandag Witlof met ham en kaassaus en aardappelen
Vanavond Hollandse pot. Dit is altijd één van onze favorieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Winters stoofpotje met rijst
Vandaag maakte Danjo dit simpele lekkere gerechtje met kipfilet, champignons en rijst. In plaats van knolselderij gebruikten we broccoli. Erg lekker en voor herhaling vatbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bami met rijst
Vandaag weer een familieklassieker, bami volgens het recept van onze familie met schouderkarbonade, prei en spitskool. Lekker met rauwkost, sambal en zuur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Geroosterde paprikasoep met saucijzenbroodjes

Vandaag maakte ik een geslaagde soep die ik eerder had gemaakt, met geroosterde paprika, wokgroenten en cocktailworstjes. Ik maakte er saucijzenbroodjes bij van Yvette van Boven, met een zoet accent door de ketjap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Griekse varkensstoof met rijst en snijboontjes
Vandaag maakte ik een lekker stoofgerechtje van Jamie Oliver. Het fornuis doet het werk, dus nadat alles in de pan zit is het wachten tot het klaar is. Erg lekker met paprika, ui, kruiden en een fris accentje van de pruimen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Etentje

Vandaag kwamen onze vrienden Kim en Jamie eten en hadden we het diner opgesplitst. Vooraf had ik een borrelplankje met exclusieve truffelchips die we in Kroatië hadden gekocht, cheddar, druifjes, olijfjes, geitenkaas met kruiden met flat bread crackertjes met zaden en vijgen en een pepersalami. Als voorgerecht had Jamie op de barbecue een gerookte wortelpastinaaksoep gemaakt met Hollandse garnaaltjes, erg subtiel en lekker. Als hoofdgerecht had ik dubbel bereide sukade gemaakt met gekaramelliseerde witlof, geroosterde bietjes met geitenkaas en zoete aardappel met kruidenboter. Als dessert had Kim hangop gemaakt met granola en gebakken peertjes en appeltjes, erg lekker. De foto’s zijn niet allemaal gelukt want de gin tonic smaakte goed.

Zondag Bamisoep met sieuw mai, cha sieuw buns en babi pangang
Vandaag hebben we een leuk druk dagje gehad en uiteindelijk besloten we onderweg langs de mooie grote Chinese supermarkt Oriental te gaan in Den Haag Ypenburg. Ik kocht daar lekkere dingetjes voor bamisoep en daarbij gevulde gestoomde broodjes met cha sieuw, rode babi pangang en voor de lekkerheid erbij haalden we in het restaurant een halve portie babi pangang met groenten en apart saus, die daar geen rode saus is die over elk gerecht gaat, maar een lekkere sojasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA