Erwtensoep

Ik vind erwtensoep erg lekker als het winterse weer aanbreekt, maar eigenlijk heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Ik ben op internet gaan zoeken naar recepten en heb wat recepten gecombineerd tot een recept waarvan ik dacht hoe een erwtensoep hoort te zijn. Het bleek heel makkelijk om te maken en was heerlijk! Je hebt ook meteen een lekkere pan vol en de volgende dag is het nog lekkerder. Invriezen kan ook goed met erwtensoep.

Ingrediënten:
400 g groene spliterwten
1 hamschijf en enkele krabbetjes (bij AH heb je in het seizoen een erwtensoeppakket, erg handig)
150 g gerookt spek aan een stuk of zuurkoolspek
2 laurierblaadjes
enkele peperkorrels
4 preien, in ringetjes
2 wortels in kleine stukjes
1 knolselderij in blokjes
2 aardappelen in blokjes
1 rookworst
bosje bladselderij, fijngesneden
zout en peper

Bereiding:
Zet 2 liter water op met de spliterwten, het vlees, gerookt spek, laurierblaadjes en peperkorrels. Voeg wat zout toe en laat aan de kook komen. Schuim het af en zet het vuur laag en laat 45 minuten met het deksel schuin op de pan zachtjes koken. Haal na 45 minuten het vlees eruit en snijd het in kleine stukjes. Voeg toe met de gesneden groenten en laat nog eens 45 minuten zachtjes koken. Voeg het laatste kwartier de rookworst toe. Haal de rookworst eruit, snijd in plakjes en voeg met de bladselderij toe. Roer goed door en breng op smaak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA