Weekmenu week 14

Maandag Maaltijdsalade met gebakken garnalen, sugarsnaps, avocado en feta
Vandaag had ik een andere salade op de planning, maar uiteindelijk ben ik daarvan af geweken omdat ik zin had om de feta erin te doen die ik nog in de koelkast had liggen. Ik maakte de salade met gemengde salade, geblancheerde sugarsnaps, gebakken garnalen, avocado en feta, die ik aanmaakte met wat gewone vinaigrette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gehaktballen met rodekool en aardappelen
Vandaag was ik vrij, maar ik had niet zoveel tijd om te koken. Daarom maakte ik gehaktballen met rodekool en aardappeltjes, altijd goed, volgens het recept van mijn moeder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Danjo’s luxe aardappelsalade met tonijn
Vandaag maakte ik Danjo’s aardappelsalade met tonijn. Ik moet toch toegeven dat ik het lekkerder vind als Danjo het maakt, dus de volgende keer laat ik het weer aan hem over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Rijst met gebakken eieren
Vandaag was het een raar druk dagje en had ik uiteindelijk niet zo’n zin om te koken. We besloten daarom rijst te eten met gebakken eieren, ketjap, rauwkost en knakworstjes. De kids waren er helemaal blij mee.

Vrijdag Eten bij La Place
Vandaag hadden de kids en ik een fotoshoot voor de Allerhande, superleuk! We waren daar tegen 17.00u klaar, dus toen hebben we op de terugweg bij La Place rib-eye met frietjes gegeten.

Zaterdag Kookclub
Vandaag was het weer tijd voor de kookclub en deze keer werd het diner verzorgd door Manja en Angelo. We zijn weer in de watten gelegd. Bij aankomst kregen we een gin tonic met sinaasappel, subtiel, maar toch voldoende om hem te voelen. Als amuse kregen we gerookte zalm gemarineerd in rode biet op auberginepuree. Daarna konden we aan tafel en kregen we als voorgerecht een terrine van linzen en paprika en pistachenoten, erg lekker. Hierna kregen we een wittebonensoepje met tijmolie en nog iets wat ik vergeten ben en daarop lag een kaaskoekje. Als hoofdgerecht hadden we varkensribstuk met een appeltje met spek, krokant gebakken aardappeltjes en een salade met pompoen, cranberries en veldsla. Als predessert kregen we zuurstokijs met pepermunt en als dessert een trifle met zelfgemaakte brownies en chocolatechipcookies en Sheridans. We  werden door Angelo nog meer in de watten gelegd met warme vochtige handdoekjes en als klap op de vuurpijl kwam het massage-apparaat nog aan tafel. Een top avondje met heerlijk eten en veel gelach. We lagen om 2.00u pas in bed.

Zondag Zalm in limoen marinade, geroosterde mais en asperges en aardappeltjes
Vandaag ging met het heerlijke weer de barbecue aan. Daarop roosterde ik eerst mais en asperges. De asperges waren zeer geslaagd! Ik had ze over van het ontbijt en husselde ze door olijfolie en roosterde ze op een speciaal schaaltje zodat ze niet door de grillrichels heen vielen. Met een kruidenmayodipje erbij waren ze niet te weerstaan. De aardappeltjes kookte ik voor, wegens tijdgebrek, en bakte ik nog even op de barbecue. De zalm roosterde ik op de huid en dan 10 minuten met de deksel erop. Het resultaat was een supermalse sappige zalm, heerlijk!