Scones

Dit recept is uit het boek ‘Man in de keuken’ van Bill Granger en is mijn vaste scones recept. Met zo’n makkelijk recept hoef je eigenlijk geen kant en klare scones meer te kopen. En ze zijn ook in 10 minuten in de oven klaar.

Ingrediënten:
ca. 16 stuks1 eetl. poedersuiker
310 g bloem
1 1/2 eetl. bakpoeder
een snuf zout
250 ml melk
30 g boter, gesmolten
voor erbij: jam en clotted cream

Bereiding:
Verwarm de oven op 220 graden. Zeef poedersuiker, bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg melk en boter toe en meng dit met een mes. Kneed snel en luchtig tot de massa glad is en druk het beslag vervolgens plat op een met bloem bestrooid oppervlak.
Steek met een glas rondjes uit van 5 cm doorsnee en 3 cm dik en leg ze dicht tegen elkaar aan op een ingevet bakblik. Pak de overgebleven stukjes bij elkaar, kneed opnieuw en maak nog meer rondjes. Bak 8-10 minuten tot ze opgebold en goudkleurig zijn. Dien op met jam en clotted cream, of als je die niet kan vinden met opgeklopte slagroom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA