Soep met zeebaars, minipaksoi en koriander

Dit recept komt uit het boek ‘Thuis in China’ van Ching-He Huang en Ken Hom. Ik heb voor wat meer body noedels aan de soep toegevoegd. De zeebaars heb ik gebakken omdat ik het een lekker contrast vind om een krokant visje te hebben in die warme bouillon met zachte noedels. Ik heb wat meer shiitakes gebruikt.

Ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 2 of voorgerecht voor 4
250 g zeebaars met vel, elke filet in 4 repen gesneden
8 dl water
2,5 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 eetl. Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
3 verse shiitakes, in plakjes gesneden
4 kropjes minipaksoi, overlangs doormidden gesneden
1 eetl. groentebouillonpoeder
een scheut geroosterde sesamolie
zeezout en versgemalen witte peper
een handje verse koriander

Bereiding:
Spoel de vis af onder de koude stromende kraan.
Breng het water in een wok aan de kook. Voeg de reepjes vis en de overige ingredienten toe tot en met het bouillonpoeder en laat de soep 5 minuten op halfhoog vuur staan. Breng op smaak met sesamolie en zout en witte peper naar smaak. Roer de koriander erdoor. Schep de soep in kommen en dien direct op.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA