Taart van geroosterde pompoen, rode ui, bladgroente en kaas

Dit recept is ui één van mijn favoriete boeken ‘Het farmhouse cookbook’ van Sarah Mayor. Voor het gemak maakte ik niet het deeg uit het recept, maar gebruikte ik deeg voor hartige taart uit de diepvries.

Ingredienten:
6-8 personen
4-5 vellen deeg voor hartige taart
2 kleine rode uien
375 g schoongemaakte flespompoen in blokjes van 2,5 cm2 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
300 g snijbiet of spinazie, in reepjes
225 g pittige kaas (ik deed 50/50 gorgonzola en geraspte oude kaas)
3 grote eieren
3 dl slagroom

Bereiding:
Bekleed een bakvorm van 23 cm doorsnee met de deeg voor hartige taart. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien, laat het worteluiteinde zitten en snijd elke ui in dunne partjes. Doe de pompoen en ui met de olijfolie en wat zout en peper in een braadslee en schep door elkaar. Verdeel de groenten in een egale laag over de braadslee en rooster in de oven in 20-30 minuten gaar. Verhit intussen een grote pan op middelhoog vuur, voeg de snijbiet of spinazie toe en laat in 2 tot 3 minuten slinken. Doe in een vergiet en druk voorzichtig het vocht eruit en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geroosterde pompoen, de ui, de snijbiet of spinazie en de kaas over de taartbodem. Klop de eieren en de room met wat zout en peper, schenk over de vulling en bak 30 tot 35 minuten tot de taart gaar en de bovenkant goudbruin is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA