Tajine met zoete aardappel en kikkererwten van Bill Granger

Dit recept is uit het boek ‘Relax’ en als je op zoek bent naar een vegetarische en voedzame maaltijd dan zit je goed. En het is nog een makkelijk recept ook!

Ingrediënten:
4 personen
2 eetl. olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 theel. geraspte verse gemberwortel
2 theel. gemalen komijn
1 kaneelstokje
1/2 theel. saffraandraadjes, geweekt in 3 eetl. koud water
400 ml groentebouillon
800 g zoete aardappelen, geschild, in blokjes
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
200 g sperziebonen, afgehaald, in stukjes
1 theel. honing
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met zware bodem op matig vuur. Bak hierin de ui 5-6 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook, gember, komijn en het kaneelstokje toe en schep het mengsel 1-2 minuten om tot de de aroma’s vrijkomen.
Voeg de saffraan en het weekwater plus de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de zoete aardappelen toe, draai het vuur laag en laat ze afgedekt in circa 15 minuten zachtjes gaarkoken. Voeg de kikkererwten en sperziebonen toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen of tot de sperziebonen gaar zijn. Schep de honing erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met couscous, yoghurt en fijngesneden koriander.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA