Indisch – Sambal goreng ei

Zoals bijna al mijn Indische recepten is dit een familierecept en weet ik geen exacte hoeveelheden. Salam en laos zijn goed verkrijgbaar bij de toko. Als je de saus minder pittig wil, kan je in plaats van sambal een stukje fijngesneden tomaat of rode paprika meebakken.

Ingrediënten:
4 eieren
1 eetl. zonnebloemolie
1 grote ui, fijngesneden
schijfje verse laos
1 salamblad
1 theel. sambal oelek
50-100 ml kokosmelk
1/4 bouillonblokje

Bereiding:
Kook de eieren hard. Bak in een steelpannetje de ui zacht. Voeg de laos, het salamblad en de sambal toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat aan de kook komen en kook 1 minuut op laag vuur door. Pel de eieren en bak ze in een scheutje olijfolie rondom bruin. Dit korstje zorgt ervoor dat het ei de saus beter opneemt. Leg de eieren in de saus en laat nog even pruttelen. Proef of de saus goed op smaak is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA