Indisch – Bami

Dit recept is uiteraard weer een familierecept, maar er zijn veel versies bami, je kan natuurlijk eindeloos variëren met de ingredienten die je erdoorheen doet. Wij eten het als hoofdmaaltijd en ik heb de gekke gewoonte om bami met rijst te eten. Erbij eten we vaak augurken of groenten in zuur en een lekkere sambal.

Ingrediënten:
4 personen
250 g eiermie (ik gebruik conimex Chinese eieremie, dun en erg lekker)1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uit de pers
500 g schouderkarbonade in kleine stukjes, gekruid met zout en peper
1/2 spitskool in dunne reepjes
1 prei in dunne ringetjes
2/3 eetl. ketjap manis
3 eetl. fijngesneden bladselderij
zonnebloemolie
zout en peper

Bereiding:
Bak de ui en knoflook zacht in 1 eetl. zonnebloemolie. Doe het vlees erbij en bak het vlees lekker bruin. Doe er de groenten bij en bak tot het is geslonken. Kook ondertussen de eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de ketjap bij het groentevleesmengsel en laat even pruttelen. Proef en breng op smaak. Doe er tot slot de gare uitgelekte mie bij en meng goed. Breng eventueel nog meer op smaak en bestrooi met de selderij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA