Weekmenu week 43

Maandag Tagliatelle met tartaartjes en mozzarella met drie soorten tomaat
Vandaag een makkelijke maaltijd. Bij ons thuis is iedereen dol op mozzarella en de salade van deze avond was een variant op de salade caprese. Het was erg geslaagd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Stamppot van wortel met geroosterde knoflook en runderbraadworstjes
Deze avond weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Danjo is niet dol op worteltjes, maar de geroosterde knoflook in deze stamppot en het lekkere crème-fraiche sausje eroverheen maken het speciaal en hij vond het toch erg lekker. In plaats van kabeljauw in spek had ik er runderbraadworstjes bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Witte rijst met een gebakken ei en roergebakken spitskool
Vandaag had ik een druk dagje, dus ik had uiteindelijk geen zin om te maken wat ik van plan was. We aten rijst met gebakken eieren en ik had nog wat spitskool liggen die ik roerbakte.

Donderdag Zalmburger met avocado
Vandaag een receptje uit de Allerhande. Van tevoren dacht ik dat het erg lekker zou zijn, maar uiteindelijk vonden we het wat tegenvallen. De pesto was wat zurig door de kappertjes en die smaak overheerste de feta. Uiteindelijk hebben we er zelf nog extra feta en tomaatjes op gedaan, want we vonden de burger nogal een vlakke smaak hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Oosterse bloemkoolcurry en als toetje gepocheerde peren met koffiesaus
Vandaag weer een receptenkaartje van de Lidl. Alleen had Danjo de gele curry woksaus bij de Lidl gekocht en daar had ik geen goed gevoel bij. Ik ben nogal kritisch op kant en klare sausjes en eigenlijk gebruik ik ze bijna nooit. Ik proefde deze voor en het smaakte inderdaad nergens naar, te sterk en kunstmatig. Ik heb de saus er daarom niet doorheen gedaan en er zelf wat garam masala doorheen geroerd met wat crème-fraiche. Wat yoghurt erbij maakte het af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Hollandse specialiteitenavond bij vrienden
Vanavond aten we bij vrienden die een lekker diner hadden voorbereid. Het thema was Holland. We begonnen met een oranje cocktail met wat rood wit blauwe aardbeien met een laagje chocola. Daarna kregen we een borrelplankje met cervelaatrolletjes met augurk, blokjes oude kaas en leverworst. Als laatste borrelhapje werden we verrast met zelfgemaakte bitterballen, die erg lekker waren. Toen gingen we aan tafel en begonnen we met een Limburgs mosterdsoepje met geitenbrie. Als hoofdgerecht hadden we stoofvlees met steranijs en stroop, met wat gebakken appeltjes, frietjes en een salade met gepofte biet. Als afsluiter kregen we een heerlijk appeltaartje met amandelspijs en zelfgemaakte vanillesaus. We hebben weer genoten, bedankt Mirjam en Rick!

Zondag Gebraden citroenkip met tagliatelle en geroosterde tomaat en worteltjes van Gizzi
Vanavond een lekker gegrild kipje van Katie Quinn Davis. Erbij aten we tagliatelle, Provençaalse tomaatjes uit de oven en gestoofde worteltjes die ik al eerder heb gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA