Chocoladebrownies van Fifteen

Dit recept is uit het boek ‘Kook met Jamie’, een wat ouder boek van Jamie Oliver waar ik soms nog wat succesrecepten uit haal. Zo ook, deze brownies. Supermakkelijk en lekker puur van smaak. Ik maak het wel met wat minder suiker. Ik heb dit kort geleden als onderdeel van een zunday gegeten met vanille-ijs, verbrokkelde brownie en karamelsaus of frambozensaus eroverheen, genieten! Omdat het een toetje was aan het eind van een druk feestje heb ik er helaas geen foto van gemaakt.

Ingrediënten:
250g boter
200g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen) in stukjes gebroken
desgewenst: 150 g zure kersen en 150 g gehakte noten (ik gebruikte amandelen)
80g cacaopoeder, gezeefd
65g bloem, gezeefd
1 theel. bakpoeder
350g suiker (ik gebruikte 200 g)
4 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30cm met bakpapier. Smelt de boter en chocola au bain marie. Roer er de kersen en de nootjes door, als je die gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola. Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn. Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Het gebak mag beslist niet te gaar worden. Anders dan bij cake moet een prikker niet helemaal droog zijn als je hem er na 5 seconden uittrekt. De brownies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn maar nog kleverig vanbinnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en sijd het in vierkante brokken. In combinatie met een klodder crème fraîche waardoor je wat geraspte sinaasappelschil hebt geroerd is dit een heerlijk dessert.