Lauwwarme salade van aardappel, haricots en reuzenbonen van Yvette

Dit recept komt uit het boek ‘Home made’ van Yvette van Boven. Een aardappelsalade met een lekkere dressing. Wij aten het met een lekker stuk gebakken zalm.

Ingrediënten:
4 personen als bijgerecht
750 g fijne vastkokende aardappels
250 g haricots verts, schoon
1 blik reuzenbonen, 400 gram, of zelf geweekte en gekookte witte bonen
Dressing:
1 bosje peterselie, gewassen en gehakt
1 bosje dragon, gewassen en gehakt
2 eetl. pijnboompitten
1 teen knoflook, uit de pers
4 eetl. olijfolie extra vergine
het sap van 1/2 citroen
peper uit de molen en zout
50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiding:
Schrob de aardappels, snijd ze in blokken van circa 3 cm en kook ze in gezouten water beetgaar. Kook de haricots een minuut of drie. Giet ze af en spoel even onder koud water. Laat de reuzenbonen uitlekken en spoel ze ook af onder koud water. Maal de ingredienten voor de dressing in een vijzel of keukenmachine grof. Schep door de salade en serveer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA