Weekmenu week 9

Maandag Garbure, Franse koolsoep
Deze week was het voorjaarsvakantie en dat betekende voor ons klussen in de keuken, althans, voor Danjo, ik heb doorgewerkt. De komende tijd dus creaties uit de keuken die minder voorbereiding kosten, want de middelen zijn beperkt. De vader van Danjo hielp mee met klussen en de moeder van Danjo paste op de kids. Voor vanavond haalde ik, lekker makkelijk, iets uit de vriezer. Een heerlijke garbure, een Franse koolsoep met savooiekool, wortel, witte bonen, ui, spek en varkensvlees. Erbij aten we worstenbroodjes.
20200122_113418

Dinsdag Patat en snacks
Vandaag haalden we patat, want het was weer een klusdag. Erbij had ik wat ovensnacks en knakworstjes. De kids hadden de grootste lol, want we hadden de tafel bedekt met aluminiumfolie waarop ze ketchup en mayokunstwerken konden maken en daar de frietjes op gooiden. Ideaal om geen afwas te hebben.
20200225_184048

Woensdag Pasteitjes met veldsla
Vandaag kookte Phaedra die heel graag pasteitjes met ragout wilde maken. Erbij een veldsla met mandarijntjes en voor Ferran die niet zo’n saladefan is snijboontjes.

Donderdag Ragu met gebakken courgette
Vandaag een favoriet bij ons, authentieke ragu bolognese van Jamie die ik al een dag eerder had gemaakt. Erbij bakte Emilia plakjes courgette, dus ik hoefde weer niet in de keuken te staan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Ketelbinkie
Vandaag ging ik uit eten met de zus en moeder van Danjo bij Ketelbinkie. Het eten viel wat tegen en de bediening was traag, maar het was wel gezellig.

Zaterdag uit eten bij Koeien en kaas
Vandaag gingen we uit eten waar ik apart een blog over heb geschreven.

Zondag Kiprollade met zoete aardappelfriet en salade
Vandaag had ik me laten inspireren door een receptenkaartje van de Lidl. Ik gebruikte kant en klare zoete aardappelfriet en deed de appels in hun geheel bij de rollade in de oven. De salade paste ik ook wat aan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA