Gemarineerde mozzarella met basilicum en prosciutto van Sarah Raven

Dit recept is heerlijk voor een zomerse avond. Het is uit het boek ‘eten met familie en vrienden’ van Sarah Raven’. Ik heb er ook nog wat tomaatjes doorheen gedaan met wat gegrilde artisjokken in olie. De verse variant van de borrelhapjesafdeling van Albert Heijn zijn heerlijk. De ham heb ik los geserveerd met stukken koude oranje cantaloupe meloen. Erbij maakte ik nog wat penne met verse pesto.

Ingrediënten:
4 personen
4 bolletjes mozzarella
klein bosje basilicum
3 eetl. extra vergine olijfolie
dunne sliertjes of reepjes schil van een citroen
flinke snuf chilivlokken
zout en zwarte peper
12 plakjes parmaham

Bereiding:
Laat de bolletjes mozzarella uitlekken, scheur ze in grove stukken en doe ze in een kom. Scheur het basilicum in stukjes en voeg ze samen met de olijfolie, citroenzestes, chilivlokken en flinke snufjes zout en peper toe aan de mozzarella. Schep de mozzarella hiermee om en laat hem een nacht marineren in de koelkast, zodat alle aroma’s goed kunnen intrekken. Neem de salade een paar uur voor het serveren uit de koelkast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA