Gestoofde wortelen met sinaasappel en kurkuma van Gizzi Erskine

Dit recept komt uit het boek ‘Gizzi’s keukenmagie’ en is echt een toppertje. Makkelijk, smaakvol en het voelt ook gezonder als je de worteltjes in een laagje sinaasappelsap en hun eigen vocht kookt. Door de boter smaakt het heel vol van smaak, echt super!

Ingrediënten:
4 personen
30g boter
sap van 2 sinaasappels
1 eetl. honing
1/4 theel. kurkuma
1/2 theel. komijnzaadjes
zeezout en versgemalen peper
500 g jonge worteltjes, gewassen en van loof ontdaan

Bereiding:
Verhit de boter in een middelgrote pan met deksel. Voeg sinaasappelsap, honing, kurkuma, komijnzaadjes en zout en peper toe en breng aan de kook. Voeg de wortelen erbij en roer goed. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat 12 minuten zachtjes pruttelen, waarbij je af en toe roert en kijkt of het vocht niet verdampt is en de wortelen niet aan de pan plakken. Als dat wel zo is, moet je wat water toevoegen, maar de wortelen geven ook vocht af, dus er is geen reden tot paniek. Wanneer de wortelen zacht zijn, kunnen ze op tafel.