Weekmenu week 14

Maandag Grillplaat
Zoals wel vaker met feestdagen, vinden we het leuk om te grillen op de grillplaat. Wat in ieder geval nooit ontbreekt, is een lekker stuk rood vlees, deze keer entrecote. Ik had deze gehaald bij de Versmarkt van Van der Valk, wat een mooie zaak is dat. Daar volgt hoogstwaarschijnlijk wel een keer een blogje over. De entrecote was de entrecote van de aanbieding en die viel wel wat tegen. Qua malsheid was hij goed, maar de smaak van het vlees zelf was niet heel bijzonder. Verder had ik portobello’s gemarineerd in een marinade van ketjap en knoflook, maïskolfjes en ik had ook geitenkaas in spek om op de grill te doen die erg lekker was. Verder hadden we zoals altijd courgette en paprika, schijfjes aardappel en speklapjes.

Dinsdag Spaghetti carbonara met andijvie
Vandaag een recept uit de Allerhande en dat wordt wel een blijvertje. Een heerlijke romige pasta met spekjes en champignons waar je ook andijvie doorheen doet. Super! Ik maakte de carbonara met kookroom in plaats van met ei.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Paddenstoelenragout met gepocheerd ei
Vandaag is altijd druk rond etenstijd omdat de meiden naar turnen moeten. Daarom eten we of samen vroeg of de kids eten vroeg en Danjo en ik wat later. Toen ik deze paddenstoelenragout tegenkwam van Ottolenghi besloot ik het op te splitsen. Ik maakte voor de kids hun favo penne met mozzarella, avocado en tomaat/paprika en toen ik de meiden naar turnen had gebracht bereidde ik onze maaltijd voor; croutons van zuurdesembrood met daaroverheen een paddenstoelenragout afgemaakt met zure room en daarop een gepocheerd eitje. We aten er nog een stukje camembert bij en het voor Danjo een wijntje. Ik had voor het eerst een zuurdesembrood van de Albert Heijn en die was erg lekker. Het was jammer dat ik voor de croutons de korstjes eraf moest snijden, maar die hebben Ferran en ik lekker opgepeuzeld met een likje roomboter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Zuid-West Franse koolsoep
Vandaag aten we groentesoep waarvan ik het recept uit een kookboek heb gehaald die ik pas geleden van mijn moeder heb gekregen. Een mooi boek over de Zuid-West Franse keuken. Het lijkt op ons familierecept voor koolsoep. Je trekt de bouillon van spare-ribs, spek en schenkel en daar voeg je verschillende groenten aan toe. Er hoort tot slot een mique bij, een soort knoedel die in de soep gaart, maar die viel wat tegen, hij was erg blubberig en taai.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Couscous met gebakken zalm en groenten
Vandaag werkte ik bij wijze van uitzondering, en uit werk ging ik nog even de stad in. Daarom een makkelijk maaltje van couscous met een simpel gebakken stukje zalm met daarbij gegrilde aubergine, courgette en tomaatjes uit de oven.

Zaterdag Thai Fresh Express
Vandaag gingen Danjo en ik weer aan het werk in het nieuwe huis van mijn ouders en at de moeder van Danjo met de kids aardappelen met bloemkool en saucijsjes. Wij gingen rond 19.30u naar huis en Danjo at de restjes, maar ik had me verheugd op Thais dus bestelde weer bij onze favo Thai. Deze keer nam ik ossenhaas met rode curry en los heerlijke gewokte groenten. Het was weer super.

Zondag Gegrilde kip met tomatensalade, maïs en rijst
Vandaag hebben we heerlijk bij een strandtentje bij Bloemendaal gezeten en gelukkig had ik een makkelijke maaltijd op de planning. We aten een lekker gegrilde kippetje waar je bijna geen omkijken naar hebt en daarbij zoals altijd tomatensalade voor ons en maïs met een klontje boter voor Ferran, en de anderen die dat lekker vinden. Rijst erbij en we zijn blij. Als toetje hadden we ijs van Hagendasz, de koffie variant. We hadden er hoge verwachtingen van, maar de pit van de koffiesmaak viel ons wat tegen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA