Gestoofd rundvlees uit de Cariben met rode bonen van Ainsley

Dit recept is uit het boek ‘Koken voor familie en vrienden’ van Ainsley Harriott. Het originele recept is met deegballetjes, die heb ik weggelaten en ik het het geserveerd met rijst en een salade met mais en avocado. De kokosmelk geeft het een zachte romige smaak, heerlijk!

Ingredienten:
4-6 personen
2 eetl. zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1-2 madame Jeanette-pepers, zonder de zaadjes fijngehakt
2 teentjes knoflook. gesnipperd
4 theel. fijngehakte verse tijm, plus een extra snuf
50 g pancetta of reepjes doorregen ontbijtspek
750 g mals runderstoofvlees, in blokjes gesneden
2 eetl. tomatenpuree
300 ml vleesbouillon
1/2 l passata
250 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
2 blikken rode kidneybonen

Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem en een passend deksel en fruit de ui in 5 minuten glazig. Voeg de gewenste hoeveelheid chilipeper toe met de knoflook en 4 theelepels tijm en laat een paar minuten meebakken.
Voeg het spek toe en bak het in 2-3 minuten goudbruin en knapperig. Voeg het vlees toe en laat het rondom kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend 1 minuut meebakken. Giet de bouillon, de passata en de kokosmelk in de pan en blijf roeren.
Voeg de laurierblaadjes en de kidneybonen toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan, af en toe omscheppend, 1 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA