Indisch – Babi ketjap (varkensvlees in ketjapsaus)

Dit recept is zo makkelijk en erg lekker. Je kan er ook hamlappen voor gebruiken, maar dat is iets droger vlees.

Ingrediënten:
6 personen
1 kg magere speklapjes, in stukjes van 1,5 cm gesneden
2 grote tenen knoflook
schijfje gemberwortel
zonnebloemolie
4 eetl. ketjap
klein beetje suiker
peper, zout, aromat, bouillonblokje

Bereiding:
Verhit in een pan een scheutje olie en doe er de knoflook bij uit de pers. Voeg het stukje gember toe en bak even mee. Doe de stukjes speklap erbij en laat 5 minuten sudderen met het deksel op de pan, terwijl je af en toe roert. Voeg water toe tot het vlees net onder staat en voeg de ketjap, suiker, zout, peper en aromat toe met eventueel een bouillonblokje. Laat op laag vuur sudderen tot het vlees lekker zacht is en het vocht iets is ingekookt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA