Witte chocolade mousse, pijnboompitten en gesuikerde citroenschilletjes van Honey & Co.

Dit recept komt uit het boek Honey & Co. en is een geweldige afsluiter van een Midden-Oosters etentje. Het is simpel te maken en heeft iets heel origineels door de combinatie van de volle zoete witte chocola, zout, extra vergine olie en de citroen. het notige van de pitjes maakt het echt af.

Ingrediënten:
4 porties
200 ml double cream of slagroom
100 g witte chocolade
1 eetl. olijfolie, plus 1 eetl. ter garnering
1 citroen
genoeg water om onder te zetten x 2, plus 50 ml
50 g kristalsuiker
40 g pijnboompitten, goudbruin geroosterd
4 kleine mespuntjes zeezout, ter garnering

Bereiding:
Verwarm de room in een pan op hoog vuur en giet de kokende room over de witte chocolade in een kom. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en roer met een rondgaande beweging (verander niet van richting, omdat je dan de structuur verbreekt) tot de chocolade is gesmolten. Dek de kom af en zet hem minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast.
Schil de citroen (alleen het gele, niet het bittere witte) en snijd de schil in dunne reepjes. Leg de citroenreepjes in een kleine steelpan, giet het water erbij en breng op hoog vuur snel aan de kook. Giet de citroen af, giet er weer water bij en breng opnieuw aan de kook. Giet nog een keer af (de reepjes zijn nu niet bitter meer) en giet de 50 ml water erbij. Roer de suiker erdoor, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Klop net voor het serveren het chocolademengsel tot het dik en stevig wordt. Klop niet te lang door. Schep voorzichtig in je mooiste glazen. Garneer met wat pijnboompitten, een mespuntje zeezout, een paar druppels olijfolie en gezoete citroenreepjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA