Weekendje Belgische kust

Dit weekend zijn we een weekendje weg geweest ter gelegenheid van de verjaardag van Ferran. Hij is namelijk helemaal gek van Bumba en aangezien de meiden toen ze kleiner waren nog nooit naar één van de Plopsa parken zijn geweest, leek ons dit een goede gelegenheid. We vertrokken zaterdagochtend en kwamen rond 13.00u aan bij ons historische huisje in Lampernisse, een dorpje vlakbij de kust. Aan de buitenkant zag het er al heel leuk uit, maar van binnen was het ook nog eens heel mooi opgeknapt met her en der mooie antieke spulletjes. De eigenaresse was ook heel erg aardig. Aan de achterkant keek je uit op de weilanden met koeien en het eeuwenoude landschap. We waren meteen in vakantiestemming. Na uitgeladen te hebben besloten we naar het strand van Oostduinkerke te gaan. Een heel mooi rustig strand met bosjes in de duinen die uitnodigden om te survivallen. De kids leefden zich lekker uit. Danjo en ik kochten voor een verlate lunch, ons favoriete broodje als we in Belgie zijn, namelijk een filet americain Martino. Dat is een filet americain die opgepimpt wordt met pittige martinosaus, uitjes, augurkjes, ei en ansjovis. Dat hebben we ooit tijdens een citytrip ontdekt en nu móeten we als we in België zijn, wel een “martino” eten. In Nederland kan je tegenwoordig bij Jumbo en Albert Heijn ook filet americain Martino vinden en ook de Hema heeft het, maar toch is het in België echt wel lekkerder. Rond 18.00u gingen we op weg naar grillrestaurant Moeder Lambik in Adinkerke. Ik had er op Tripadvisor goede verhalen over gelezen en Danjo en ik gingen allebei voor het ribstuk dat op de binnenhaard wordt klaargemaakt. Het ribstuk woog 500-600 gram dus we besloten er twee te nemen en te delen met de kids. Het vlees zag er prachtig uit en werd geserveerd op een grote plank met drie sausjes en onbeperkt friet, en het was super! Een licht houtskool smaakje, mals, vol van smaak, genieten! Ook de kids smulden ervan. De dag erna begonnen we met een verjaardagsontbijtje met Ferran en stond de dag in het teken van Plopsa de Panne. Omdat we geen zin hadden om weer aan de frietjes te gaan voor de lunch, kochten we bij Delhaize stokbrood en ze hadden keuze uit heel veel dipjes, altijd lekker als makkelijke lunch. Dus we hadden pepadew feta dip en groene tapenade en daarbij nog wat plakjes worst voor de liefhebber. Die avond werd het alsnog frietjes en gingen we voor de snelheid bij de Mac eten. Op de terugweg vielen de drie kleintjes al snel in slaap na een heerlijk weekend vol plezier.

Plaats een reactie