Weekmenu week 17

Maandag Sambal goreng kool, babi ketjap en rijst
Vandaag een makkelijke Indische maaltijd voor doordeweeks. Ik probeerde een nieuw gerechtje uit, sambal goreng van kool en dat was lekker en simpel. Erbij oude vertrouwde babi ketjap, het familierecept. Ik wilde eigenlijk rendang maken, maar ik had toch geen tijd om dat te laten sudderen.

Dinsdag Stoofvlees, rode kool en gekookte aardappelen
Vandaag maakte ik in de ochtend alvast stoofvlees van het rundvlees dat ik voor de rendang had willen gebruiken. Ik maakte dit voor de eerste keer in de Creuset pan van mijn moeder, voelt goed! Ik bakte eerst het vlees rondom bruin en deed daar uien, knoflook, rozemarijn en rode wijn bij. Ik bluste dit af met water met een bouillonblokje en liet het twee uur sudderen. Het was heerlijk.

Woensdag Gevulde courgettes met broccolirijst en pasta
Dit recept kwam uit het blad van de Jumbo. Het viel wat tegen en dat kwam omdat de broccolirijst waarschijnlijk niet meer goed was, het rook wat weeïg en zuur.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Gegrilde varkenshaas met muntpesto gepofte zoete aardappel en mais
Vandaag een heerlijk gerecht van een Lidl receptenkaartje. De varkenshaas was supermals en de muntpesto lekker op de zoete aardappel met avocado.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Diamanthaasspiezen van de grill met gegrilde courgette en rijst
Vandaag een recept uit mijn Delicious. boek met grillrecepten. We waren iets te laat thuis om te bbq-en dus toen maar op de watergrill aan tafel en dat was ook erg lekker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Groene gazpacho met roodbaars van Yvette van Boven
Dit recept is oorspronkelijk met rode mul, maar de zeebaars was ook erg lekker. Een heerlijk fris zomers recept.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Gegrilde kip met geroosterde aardappelen, sperzieboontjes en geroosterde tomatendip van Skye Gyngell
Vandaag maakte ik een simpele gegrilde kip uit de oven en als extraatje maakte ik daar een lekkere geroosterde tomatendip bij.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA