Weekmenu week 51

Maandag Blinde vinken met hutspot
Vandaag had ik een klein projectje. Ik heb een heel oud kookboek van mijn moeder gekregen dat van mijn oma is geweest, een echte klassieker, het Keijner kookboek, met Hollandse, Chinese en Indonesische gerechten. Ik kwam een recept voor blinde vinken tegen en het was een nogal beknopt recept, dus ik zocht het recept op. Helaas was het iets te droog, maar de hutspot was een big hit. Ik maak dat nooit omdat Danjo niet zo van worteltjes houdt, maar hij was nu ook om.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Chorizo-aardappelsalade met rucola en manchego
Vandaag maakte Danjo voor de kids penne met tomaat en mozzarella en aten wij een salade op basis van aardappel met krokant gebakken chorizo, zongedroogde tomaatjes, rucola en manchego.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bami met varkensvlees, kool en prei

Vandaag aten we een familieklassieker, simpele bami, lekker met augurkjes, komkommer en sambal. Ik eet het altijd graag met rijst, maar dat is eigenlijk wat dubbel op wat betreft de koolhydraten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Zalm met aardappelen en groenten uit de oven
Vandaag een makkelijk gerechtje uit de oven uit de Allerhande. Alle groeten gaan met aardappelen in de oven en op het laatst voeg je de zalm toe. Ik zette de oven wel wat heter en heb de groenten zelf gesneden in plaats van een kant en klare zak te gebruiken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Broodjes worst met bier-uienmarmelade en koolsalade
Vandaag een makkelijke hap, maar het viel goed in de smaak. Knapperige pistoletjes met gebakken worstjes, mosterd, bier-uienmarmelade en rucola. De koolsalade maakte het tot een complete maaltijd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Caribische runderstoof met rijst en mais-avocadosalade
Vandaag maakte ik een lekker stoofgerecht klaar met rundvlees. Het was zacht van smaak door de kokosmelk. Jammer genoeg was mijn pancetta niet meer lekker en dat rook ik al, maar helaas beïnvloedde het ook de smaak. Erbij aten we rijst en maissalade met avocado, komkommer, tomaat en lente-ui.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag McDonalds
Vandaag gingen we naar het wintervuurwerk in Scheveningen. We wilden niet al te lang tafelen na het vuurwerk en de kids begonnen over de Mac. Danjo en ik bedachten dat wij dan thuis Thais zouden bestellen, maar toen we eenmaal zaten kregen we toch trek en hebben toen alsnog iets genomen, dan hadden we in ieder geval ook al gegeten.