Weekmenu week 3

Maandag Gehaktballen met rode kool en gekookte aardappelen
Vandaag een avondje aardappelen, vlees en groenten wat ik al voor de zwemles kan klaarmaken, zodat we na de zwemles zo aan kunnen schuiven. De gehaktballen zijn zoals altijd volgens het recept van mijn oma/moeder, voor ons de lekkerste!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Spaghetti carbonara met gemengde salade met appeltjes en olijfjes
Vanavond een spaghetti carbonara, lekker simpel. De carbonara is wel een neppert, zonder eierdooiers, omdat Ferran allergisch is voor ei. Ik had er deze keer een scheutje witte wijn doorheen gedaan en ik snijd een stuk ontbijtspek in blokjes, omdat ik dat lekkerder vindt dan kant en klare blokjes.

Woensdag Gevulde courgette, met vegetarisch gehakt en rijst met paprikakrieltjes
Vandaag een recept van een receptenkaartje van de Lidl. Eigenlijk moesten er aubergines gevuld worden, maar omdat we dachten dat Emilia allergisch was (dat hebben we inmiddels getest en is niet (meer) zo) heb ik courgettes gevuld. Om de één of andere reden vind ik iets vegetarisch wat vlees moet voorstellen, altijd wat minder. Dan zit je op iets te kauwen wat ik op een bepaalde manier wat ondefinieerbaar en onbestemd vind. Het receptje was oké, maar niet perse iets wat ik nog een keer zou maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Krokante kipkluifjes met couscous en gegrilde groenten, met humus en chilimuntyoghurt
Dit is één van onze favoriete manieren om kip te eten en de oven doet het werk. Zonder toegevoegd vet krijg je heerlijke krokante kipkluifjes. Erbij grilde ik aubergine, courgette en drie kleuren paprika. Lekker met humus en yoghurt waar ik chilisaus doorheen roerde en wat fijngehakte munt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Char siu varkensvlees op gestoomde paksoi met zoete sinaasappelsaus
Vanavond een Chinees recept van Ching-He Huang. Ik was alleen vergeten dat de varkenshaas een nacht had moeten marineren. Het recept was alsnog geslaagd en makkelijk. Alleen was de gestoomde paksoi wat aan de flauwe kant, dus daar deden we een drupje sojasaus overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag uit eten bij de Griek
Vandaag stond ik op met het idee om met zijn vijfjes uit eten te gaan. We besloten om weer eens bij de Griek te gaan eten. We hebben een lekkere Griek bij ons in de buurt. Op het menu hebben ze ook schotels voor kleine eters, die rond een tientje kosten, erg voordelig. Ik nam een combi van gyros en moussaka en Danjo had verschillende soorten vlees, waarvan de ossenhaas erg mals en smaakvol was. De moussaka was jammer genoeg niet voldoende op smaak gebracht naar mijn mening, maar de gyros maakte een hoop goed. Als toetje had ik een walnotencake met ijs en Danjo een baklava. Allebei lekker, maar niet heel bijzonder.

Zondag Slow cooked procureur (varkensnek) met een rub van knoflook en rozemarijn met gebakken aardappeltjes en gekarameliseerde witlof
Ik kwam een recept tegen voor langzaam geroosterde lamsschouder, maar omdat ik niet zo dol ben op lam wilde ik het vervangen door een varkensschouder en kwam toen bij een procureur terecht. Het oorspronkeleijke recept voor de lamsschouder heb ik laten varen en ik het zelf een simpele rub bedacht. Hoewel ik te laat was begonnen, want het moet echt heel lang in de oven, was het resultaat geslaagd, lekker mals rosé vlees. Met het restje ga ik sandwiches maken.