Kip korma met aubergine en sperziebonen

Dit recept komt uit het boek ‘De free range cook’ van Annabel Langbein. Wij zijn dol op curry’s, heerlijk met die volle kokossmaak. Deze curry is nog voller van smaak door de aubergine. Met de zelfgemaakte currypasta krijg je een felgroene prachtige pasta. Lekker met rijst, papadums, raita en mangochutney

Ingrediënten:
Currypasta:
1,2 liter
4 grote uien
1 groot stuk verse gember
1 bol knoflook
4 groene chilipepers
2 fijngesneden kaffirlimoenblaadjes of de geraspte schil van 2 limoenen
50 g gehakte koriander (eventueel met wortel)
geraspte schil van 3 limoenen
250 ml druivenpitolie, rijstolie of andere neutrale olie
2 theel. gefermenteerde garnalenpasta (trassi) (heb ik weggelaten)
1 theel. gedroogde chilipeper
3 theel. komijnpoeder
1 theel. korianderzaad
2 theel. geelwortel (kurkuma)
1 eetl. vissaus
Kip korma:
500 ml currypasta
750 ml kippenbouillon
250 ml kokosmelk
1 theel. bruine suiker of palmsuiker
zout en versgemalen zwarte peper
400 g aubergine in blokjes van 2 cm
1 kg uitgebeende en ontvelde kippendijen, doormidden gesneden
2 gehakte tomaten
400 g sperziebonen, gepunt en in drieën gesneden
60 g cashewnoten, geroosterd en fijngehakt

Bereiding:
Maak de currypasta door de uien te pellen en samen met de gember fijn te hakken. Haal de knoflooktenen los en pel ze.
Ontdoe de pepers van de pitjes en hak ze fijn. Haal de hoofdnerf uit de limoenblaadjes en snijd ze fijn. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en draai ze tot een pasta.
Doe de currypasta in een grote braadpan en bak die onder regelmatig roeren 15 minuten op laag vuur tot alles zacht maar niet gebruind is. Voeg de bouillon, kokosmelk en suiker toe, en eventueel zout en peper. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Voeg de aubergineblokjes toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Doe de kippendijen erbij en laat alles nog eens 10 minuten koken. Voeg de tomaat, bonen en de helft van de fijngehakte cashewnoten toe en laat het gerecht nog eens 5-6 minuten koken tot de boontjes net gaar zijn. Schep de korma in een serveerschaal en strooi de resterende cashewnoten erover. Serveer met rijst en papadums.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA